تحولات لبنان و فلسطین

مسئولان عربستان سعودی اعلام کردند که فعالیت قطار مشاعر برای جابه‌جایی میلیونی حجاج بیت‌الله الحرام در طول ایام انجام مناسک حج، آغاز شده است.

جابه‌جایی حجاج در مسیر منا تا عرفات با قطار

به گزارش قدس آنلاین، قطار مشاعر به منظور سهولت در انتقال حجاج فعالیت خود را از دیروز یکشنبه آغاز کرد و این قطار با ۹ ایستگاه، زائران را بین مشاعر منا، مزدلفه (‌مشعر الحرام) و عرفات جابه‌جا می‌کند.

با توجه به سرعت بالای این قطار و جلوگیری از ترافیک، قطار مشاعر مورد استقبال زیادی قرار گرفته است.

خالد یوسف الفرحان، رئیس روابط عمومی راه آهن عربستان سعودی گفت: قطار مشاعر مقدسه با ۹ ایستگاه زائران را بین عرفات، مزدلفه و منا جابه‌جا می‌کند.

الفرحان به مجموعه‌ای از اطلاعات مهم درباره این قطار اشاره کرد و گفت: قطار برقی مشاعر هیچ گاز کربنی منتشر نمی‌کند و جایگزین ۵۰ هزار دستگاه اتوبوس شده که با سوخت کار می‌کردند.

وی تعداد قطارهای مشاعر را ۱۷ رام خواند و گفت هر قطار ۷۲ هزار مسافر را در یک ساعت جابه‌جا می‌کند.

این مسئول سعودی با بیان اینکه ظرفیت هر قطار ۳ هزار نفر است، گفت: سرعت قطار به ۸۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد و مسافت بین منا تا عرفات را در ۲۰ دقیقه طی می‌کند.

الفرحان گفت: این قطار در موسم حج سال ۲۰۲۲ یک میلیون‌ و ۳۵۰ هزار مسافر را جابه‌جا کرد و در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ فعالیت آن به دلیل کاهش قابل توجه زائران حج در سایه شیوع کرونا متوقف شد.

وی با اشاره به اینکه راه آهن عربستان سعودی هفت هزار و پانصد کارمند را برای مدیریت ازدحام در ایستگاه های قطار مشاعر در موسم حج به کار گرفته است، گفت: این کارمندان به زبان های مختلف انگلیسی، اردو، ترکیه ای و اندونزیایی و فارسی صحبت می‌کنند.

عربستان همچنین برای اولین بار اتوبوس‌های خودران را برای انتقال زائران از عرفات به مزدلفه در ۶ خط و مسافت ۴ کیلومتری راه‌اندازی کرد.

زائران بیت‌الله الحرام به منظور آغاز مناسک حج از یکشنبه شب عازم سرزمین منا شده‌اند، آنها پس از انجام طواف قدوم طی روزهای گذشته، امروز به منا رسیده‌اند تا بنا به سنت پیامبر(ص) مناسک ترویه در روز هشتم ذی‌الحجه (برابر با امروز در تقویم عربستان) ادا کنند. مناسک حج پس از روز ترویه آغاز می‌شود.

زائران در روز نهم ذی‌الحجه برای وقوف به صحرای عرفات می‌روند، در آنجا نماز ظهر و عصر را می‌خوانند و سپس به سمت مزدلفه رهسپار می‌شوند و شب را در آنجا می‌گذرانند.

صبح روز دهم ذی‌الحجه نیز زائران برای رمی جمرات عقبه به منا بازمی‌گردند، سپس موی سر خود را می‌تراشند یا کوتاه و قربانی را ذبح می‌کنند. بعد از آن برای ادای طواف افاضه به سمت کعبه حرکت می‌کنند.

زائران برای گذراندن ایام تشریق به منا بازمی‌گردند و پس از پایان آن، برای ادای طواف وداع به مکه می‌آیند و مناسک حج به پایان می‌رسد.

منبع: اسکای نیوز

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.